Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΠΕ:ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

22.8.2016

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΔΟΕ
ΚΟΙΝ.:1.ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
2.ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ
3.ΜΜΕ
Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι η διεύθυνση ΠΕ Λακωνίας έχοντας λάβει εντολή από το ΥΠΠΕΘ προχωράει τάχιστα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2016-17 στον προσδιορισμό λειτουργικών κενών και λειτουργικών υπεραριθμιών στις 24.8.2016(επισυνάπτεται σχετικό έγγραφο).
Θεωρούμε ότι είναι μέγιστης σημασίας να μπλοκαριστούν κεντρικά σε όλη την Ελλάδα οι συνεδριάσεις των ΠΥΣΠΕ για λειτουργικές υπεραριθμίες (ανά σχολείο) ,διότι δεν έχουν ανοίξει τα σχολεία για να συνεδριάσουν οι σύλλογοι διδασκόντων για πρωινές ζώνες, ενισχυτική διδασκαλία ,τμήματα υποδοχής ,χωρισμό τμημάτων με παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αλλοδαπούς. Έτσι ο προσδιορισμός των λειτουργικών κενών είναι πλασματικός δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου και έχει σκοπό το ΥΠΠΕΘ σε συνεργασία με τα στελέχη εκπαίδευσης να εφαρμόσει την Υπουργική απόφαση Φίλη για νέο τύπο ολοήμερου σχολείου τώρα που είναι κλειστά τα σχολεία και να τα περάσουν όλα με ευκολία, χωρίς αντιδράσεις, θέτοντας στον αέρα την αγωνιστική κινητοποίηση στις 31.8 με απόφαση της 85ΓΣ της ΔΟΕ.
Στη συνέχεια οι διευθυντές εκπαίδευσης έχοντας την πλειοψηφία μαζί με τα διορισμένα μέλη να περάσουν με ευκολία τις ονομαστικές υπεραριθμίες.
Άρα ζητάμε άμεσα να εκδοθεί ανακοίνωση για παράταση των συνεδριάσεων ΠΥΣΠΕ στην έναρξη της σχολικής χρονιάς 1.9.2016 για να μπορούν οι σύλλογοι να συνεδριάσουν για τα ανωτέρω και αποτυπωθεί επακριβώς η εκπαιδευτική κατάσταση.
Είναι σαφές ότι έχουν ενημερωθεί όλα τα σωματεία ΠΕ Λακωνίας για να μπλοκάρουν το ΠΥΣΠΕ Λακωνίαςστις 24.8.2016 και αναμένουμε αποφάσεις μπλοκαρίσματος.
Είναι σαφές ότι η βιασύνη της διεύθυνσης ΠΕ Λακωνίας και του πρόεδρου του ΠΥΣΠΕ δεν αποσκοπεί στην έγκαιρη προετοιμασία της σχολικής χρονιάς. 
-Η βιασύνη αποσκοπεί στο να περάσει χωρίς μεγάλο πολιτικό και ηθικό κόστος για τη Διοίκηση και το ΥΠΠΕΘ η τεράστια στην κυριολεξία σφαγή στις θέσεις εργασίας που προκαλείται από την εφαρμογή των νομοθετημάτων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο πνεύμα των πολιτικών ΕΕ-ΟΟΣΑ-ΔΝΤ κεφαλαίου.
-Η βιασύνη αποσκοπεί στην ταυτόχρονη ανακάλυψη υπεράριθμων είτε μείωση των ελλειμμάτων ειδικά σε μεγάλα σχολεία ώστε να προσληφθούν λιγότεροι αναπληρωτές στις αρχές Σεπτέμβρη.
-Η βιασύνη αποσκοπεί στο να θέσει προ τετελεσμένων γεγονότων τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών και τη ΔΟΕ, να προλάβει δηλαδή την υλοποίηση του αγωνιστικού πλαισίου που έχει αποφασιστεί για τις 31.8.2016
ΤΟ ΥΠΠΕΘ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΛΕΙ
Άνεργους εκπαιδευτικούς,
Υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών και 
Ανασφάλεια για το μέλλον.
Η ΥΠΟΥΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΦΙΛΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ
ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΕ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΑΜΕΣΑ!
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 24.8.2016

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ
& Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Π.Υ.Σ.Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Σπάρτη, 22-8-2016
Αριθμ. Πρωτ. : - 58 -

Ταχ. Διεύθυνση:
Ταχ. Κώδικας:
Πληροφορίες:
Τηλέφωνο:
Τηλεομοιότυπο: 
Δικτυακός τόπος: 
Ηλεκτρ. Ταχυδρ.: 
Διοικητήριο Λακωνίας
2ο χλμ. Ε.Ο. Σπάρτης-Γυθείου
231 00 ΣΠΑΡΤΗ
Στέλλα Ρούση 
27313-63401
27313-63419
dipelak@sch.gr
ΠΡΟΣ: 
Τα τακτικά μέλη του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Λακωνίας:
1. ΝΤΑΛΙΑΝΗ ΠΕΤΡΟ, Διευθυντή Π.Ε. Λακωνίας, ως Πρόεδρο του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Λακωνίας.
2. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΟ ΑΝΤΩΝΙΟ, Διευθυντή Δημοτικού Σχολείου Μαγούλας, ως Τακτικό Υπηρεσιακό Μέλος και Αντιπρόεδρο του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Λακωνίας.
3. ΠΑΙΝΕΣΗ ΣΟΦΙΑ, Διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης, ως Τακτικό Υπηρεσιακό Μέλος
4. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ, εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ 70 του Δημοτικού Σχολείου Παπαδιανίκων, 
ως α΄ αιρετό τακτικό μέλος του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Λακωνίας.
5. ΜΠΟΚΟ ΜΙΧΑΗΛ, Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Κάμπου Βοιών,
ως β΄ αιρετό τακτικό μέλος του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Λακωνίας.

ΕΔΡΕΣ ΤΟΥΣ
ΚΟΙΝ: 1. Αναπληρωματικά μέλη του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Λακωνίας
2. Φ. Αρχείου
ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση συμμετοχής σε συνεδρία του Π.Υ.Σ.Π.Ε.».
Παρακαλούμε, στις 24 Αυγούστου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 09.00΄ π.μ. να προσέλθετε στο γραφείο του Π.Υ.Σ.Π.Ε. (Διοικητήριο, 2ο χλμ. Ε.Ο. Σπάρτης-Γυθείου) για συνεδρία με θέματα Ημερήσιας Διάταξης:
• Προσδιορισμός λειτουργικών υπεραριθμιών εκπαιδευτικών. 
• Προσδιορισμός λειτουργικών κενών σχολικών μονάδων όλων των κλάδων εκπαιδευτικών ΠΥΣΠΕ Λακωνίας.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση απουσίας τακτικού μέλους του ΠΥΣΠΕ υποχρεούται να ενημερώνει 
άμεσα το αναπληρωματικό μέλος.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Π.Υ.Σ.Π.Ε.

ΝΤΑΛΙΑΝΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου